Såväl hundar som björnar blandar

hundar såväl som björnar blandas inte

Senast uppdaterad den 29 december 2017 av valpläckor Lämna en kommentar
Ny forskningsstudie upptäcker att hundar kan provocera björnattacker

x

Hundar såväl som björnar bör inte blandas enligt en ny studie.

Det har varit olika berättelser i rubrikerna nyligen inklusive björnattacker och hundar. Just idag har det rapporterats att en björn dödade en hund i Bloomfield, Connecticut. Tidigare denna månad tillhandahöll en heroisk 8 -årig hund med sitt liv som skyddade sin ägare från ett björnattack i Minnesota. I Alaska fanns det ett nära möte med en björn som verkar ha utlösts av hundar som körs. Så många berättelser om björnar såväl som hundar kanske inte är en slump. Det finns en ny forskningsstudie som tyder på att hundar verkligen kan få mycket mer björnattacker.

Forskning visar att hundar verkar vara ett bidragande element i björnsattacker. I många av incidenterna var hundarna att förlora och drog björnen till sina ägare. När forskare tittade på svarta björnattacker upptäckte de totalt 92, varav 49 inkluderade en hund. I de 49 händelserna inklusive hundar skadades hunden halva tiden, liksom i 7 av händelserna som björnen dödade hunden. Forskningsstudien tyder på att hundarna kan få björnarna att reagera som om de äventyrade konkurrenterna. Björnen kanske ser din trogna kompis som hans ålder gamla motståndare vargen.

Om du kommer att vara i Bear Country kanske du vill tänka på att hålla din hund i en snäv koppel. Forskningsstudien visas i vårutgåvan av Worldwide Bear News.

Foto av U. S. Fish samt Wildlife Service – Northeast Region

Rekommenderad läsning:

En hund med namnet Pig

Hund med huvudet fastnat i burk räddat i Detroit

Hundskott av ägaren omfamnad av veterinär som räddade henne