Nationens veterinärer godkänner ny politik för ärvda störningar

Vid sin vinterperiod 2017 godkände American Veterinary Medical Association (AVMA) Home of Delegates (HOD) en ny politik för ärvda störningar i Buddy Animals.

Policyn läser enligt följande:

Ärvda störningar vid ansvarig avel av kompisdjur

För att maximera hälsan och välbefinnandet såväl som välfärd för Buddy Animals, stöder AVMA forskningsstudie i genetiska såväl som ärvda störningar för att mycket bättre informera ockupationen såväl som uppfödare för att bestämma och minska ärvda störningar i kompisens djuravelsprogram. För att hjälpa till med detta uppmuntrar AVMA veterinärer att gå efter fortsatt utbildning inom det framväxande området med genetisk sjukdom hos kompisar. AVMA uppmuntrar också veterinärer att informera uppfödare, kompisens djurägare och allmänheten om de skyldigheter som ingår i avel och välja kompisdjur.

Nationens veterinärer godkänner ny politik för ärvda störningar.

Den föreslagna politiken inrättades av Animal Welfare Committee, som består av medlemmar som representerar olika typer och metodområden, utöver de som delar perspektiv från praktikanten AVMA (SAVMA), specificerar VMA och veterinärmedicinsk förening Chefer. Den föreslagna policyn ändrades under diskussionen i rekommendationskommittéer och antogs enhälligt av delegaternas hem. Den nya policyn överensstämmer med befintlig policy eller stöd som tillhandahålls av American Animal Healthcare Facility Association och Canadian Veterinary Medical Association.

Den nya policyn behandlar ansvarig avel för alla kompisdjur, inte bara hundar och katter. Funktionen för denna policy är att stödja ansvarsfulla avelsmetoder som minimerar eller blir av med hälsan och välbefinnandet samt välfärdsbekämpningar i samband med ärvda förhållanden, inte att fördöma eller stigmatisera vissa raser.

Kontakta Sharon Granskog, 847-280-1273 för att skapa en intervju.

AVMA, som grundades 1863, är en av de äldsta såväl som största veterinärmedicinska organisationer i världen, med mycket mer än 89 000 medlemsveterinärer runt om i världen deltog i ett stort antal expertaktiviteter samt ägnade åt konsten som konst som samt vetenskap om veterinärmedicin. Se www.avma.org för mycket mer information.

För mycket mer information
Sharon Granskog
Biträdande direktör, medierelationer
American Veterinary Medical Association
Tel: 847-285-6619
Cell: 847-280-1273
E -post: sgranskog@avma.org

Källa American Veterinary Medical Association