Rädsla för att prova något nytt

av Daryl Conner
1 augusti 2020
Visste du att det finns ett ord för att prova något nytt? Det är neophobia.

I vår bransch finns det en ständig tillströmning av nya idéer, tekniker och verktyg. Det kan vara skrämmande att bryta sig loss från beprövade – och – True -tekniker och enheter som vi är vana vid, men att gå ut ur vår komfortzon kan drastiskt förbättra hur vi arbetar.

Här är ett exempel. När jag lärde mig att brudgummen på 1980 -talet var metoden som nästan alla groomers använde att fördriva varje husdjur, borsta ut trasslarna och sedan bada det. Efter torkning var husdjurshunden omklippad och klar. När du tänker på det indikerar detta att varje husdjur blev preparerat två gånger. Jag blev skandaliserad när jag först hörde tanken på att tvätta först och sedan sköta. Det tog mig ett tag att få upp modet att prova det, men jag gjorde det och har aldrig sett tillbaka.

Att arbeta med rena hundar har många fördelar; Ren päls är mycket lättare på våra verktyg så våra blad och sax håller en kant längre; Det är bättre för vår hälsa, eftersom vi inte berör och andas in dander, damm och föroreningar från husdjurens rockar; Och rena kappor borstar ut mycket enklare och med mindre skador på håraxlarna än smutsiga rockar gör. Med tanke på att skadade kappor trasslar snabbare, hjälper dig att hålla håret friskare på lång sikt.

Jag bad andra groomers att dela exempel på saker som de tvekade att försöka men slutade älska. Här är några av de åtgärder jag fick:
Annonser

Klippvakuumsystem

Många groomers delade att de var rädda för att prova den här tekniken eftersom de var oroliga att huden skulle sugas upp i bladet, eller att inlärningskurvan för att anpassa sig till att arbeta med sug skulle vara för brant. Andra var livrädd för att göra en stor investering. Varje enskild person sa dock att de nu inte kan tänka på att arbeta utan sitt vakuumsystem.

Att arbeta med ett vakuumsystem gör det möjligt för groomers att utforma familjens husdjur snabbare och mycket mer effektivt, samtidigt som de uppnår vackra, plyschskärningar på en stor variation av rockar. Vakuumsystem minimerar också mängden hår och dander i luften vi andas – en särskilt avgörande hälsobonus.

Våt klippning

Denna teknik skapas för användning på mattade familjens husdjur när det är önskvärt att lämna så mycket längd som möjligt. Den grundläggande idén är att tvätta den mattade hunden, få husdjuret så rent som möjligt och följa med rätt konditioneringsbehandling för pältypen och strukturen. Då är husdjuret handduk -torkat och torkas ofta lätt med en hög hastighetstork för att trycka pälsen bort från huden och ta bort tillräckligt med fukt så att husdjuret inte är drippy. Därefter klipps husdjurshunden med det längsta bladet som kommer att gå igenom mattan. Och eftersom vått hår är lite stretchigt, på vissa lager är det möjligt att få ett blad så länge som en #4 genom trasslarna. Säkert mattade rockar kräver kortare blad. När allt håret har klippts av, torkas husdjuret och slutar sedan.

Jag använde nyligen den här tekniken på en mattad bichon. Jag kunde använda ett #4 -blad och avsluta husdjurshunden med en snap – på kam och lämnade en fin, plyschrock. Utan våt klippning skulle jag ha varit tvungen att använda ett mycket kortare blad för att komma igenom trasslarna.

Många groomers tvekar att prova den här metoden – att skada blad eller till och med förstöra sin klippare genom att arbeta på en fuktig kappa. Så för att vara säker måste elektriska klippare anslutas till ett GFI -uttag när våtklippning eller en trådlös klippare kan användas. Kom ihåg att rengöra och olja dina blad väl när de är färdiga. Denna teknik kan vara en riktig spel – växer på vissa hundar och är en fantastisk teknik att behärska.

Handstrippning

Denna teknik, som används för att upprätthålla rätt struktur av hårda hålade raser som massor av terrier, är lite av en förlorad konst för husdjursvagnar i USA. I Europa är massor av husdjur fortfarande handremsa. Den grundläggande idén är att dra eller plocka ut den döda kappan för att skapa rätt kapplängd och form, snarare än att klippa. Detta upprätthåller pälsens rätta färg och struktur. Med tanke på att endast död kappa dras är det inte oroligt för hunden. (Jag har fått hundar somna medan jag arbetar med dem!)

Eftersom så få groomers i detta land gör det kan det vara svårt att hitta någon att lära av; Det finns dock videor och online -tutorials som hjälper dig att komma igång. Handstrippning är en rolig färdighet att lägga till din expertis.

Distansutbildning

När den tittade ner på distansutbildning har fått radikal acceptans i år med tanke på att den globala Covid – 19 pandemiska stänger skolor, högskolor och händer – på inlärningsupplevelser av alla slag. För groomers, där mycket kan läras genom att njuta av någon och lyssna på dem beskriva sin teknik, är distansinlärning en betydande gåva. Tack och lov delar många branschtalanger generöst sina färdigheter på detta sätt – några för gratis och vissa för en liten, värdefull avgift. En av de bästa sakerna med den här metoden för lärande är att du kan njuta av filmerna och ovenull