Möt Wendy Christensen, Cat Artist, Cat Writer och fulländad Cat Lover

Wendy Christensen skriver och färger på Bobcat Mountain Studios, högt på en trädbevuxen sluttning i landsbygden i New Hampshire. Hon delar sitt hem med sin forskare make, över 10 000 böcker, och familjen av kära kattmusiker som dagligen inspirerar, roar, mystifierar och tröstar henne – och fungerar som hennes modeller.

Wendy är en kulturell ailurolog (student i kattens sociala och kulturella liv); prisbelönta författare, konstnär och illustratör; målare av kattporträtt; designer och byggare av kattsmycken; Cat Behaviour Consultant; och husdjurskolumnist.

Hennes skrivande fokuserar på ett brett utbud av kattämnen, men särskilt det sociala livet, kulturen och beteendet hos katter som lever i grupper med människor. Hon har skrivit mycket om praktiskt taget varje kattämne som du eventuellt kan föreställa dig för varje CAT -publikation du någonsin har hört talas om, och några du förmodligen inte har. Hennes målning fokuserar på att fånga unikhet, skönhet och “kattness” för varje enskild kattunge som hon skildrar.

I alla sina aktiviteter uppmuntrar och underlättar Wendy katthuman harmoni; förståelse och övervinna kattens beteendeutmaningar; kreativ miljöberikning för inomhuskatter; och utveckla bekväma, lättvårdsdelade bostadsområden som fungerar för både katter och människor.

Wendy är den prisbelönta författaren till Overwiting Cats: Tips, Tricks and Techniques for Oder Puading the Felines in Your Life att det du vill också är vad de vill ha och andra böcker.

Även en prisbelönad illustratör, Wendy illustrerade det bästsäljande varför gör katter det: en samling nyfikna kattekrängar av Karen Anderson och en barnbok, Daddy Day, Daughter Day av TV: s Larry King och hans dotter, Chaia King. Hennes färgglada, realistiska, mycket detaljerade kattmålningar har reproducerats på magasin- och bokomslag och på ett brett utbud av konsumentprodukter från samlarplattor till T-shirts.

Jag är glad över att välkomna Wendy till den medvetna katten idag.

Wendy, vad kom först: måla eller skriva?

Definitivt målning. Jag har alltid varit en konstnär och mitt ursprungliga mål var att bli en professionell illustratör. Jag accepterades till Top Illustration College i USA, men det var alldeles för dyrt för min familj. Så jag gick på nattskolan och blev istället programvaruingenjör. Jag älskade teknik, men jag gick så småningom tillbaka för att försöka bedriva en konstkarriär igen. På vägen blev jag oavsiktligt författare.

Du skapar också unika smycken för kattälskare. Berätta lite om de bitar du gör.

Jag är ingenjör i hjärtat och jag älskar att utveckla och bygga saker. Jag älskar smycken och särskilt kattsmycken – jag har en stor samling – så att göra mina egna kattsmycken var ett naturligt. Jag tycker om den spännande och oändliga sökningen efter kattpärlor, hängsmycken och vintage kattsmycken för användning i mina enstaka bitar. Och jag gillar verkligen den intensiva processen att manipulera små komponenter, tråd, pärlor och vackra ädelstenar. Jag vill att varje bit ska vara en skatt för någon. (Redaktörens anmärkning: Wendys smycken finns i sin Etsy -butik.)

Vad är den kreativa processen för ett projekt, vare sig det är skrivande eller målning eller smycken, som för dig?

Noggrann, detaljorienterad och hantverkare, med en streck av intuition. Det är samma process med olika verktyg och material. Jag kanske använder ett tangentbord, tång, borstar eller grammatik för att manipulera ord, pärlor, tråd, färger eller bilder för de olika sakerna jag gör, men det är samma design/komposition/monteringsprocess. Jag ser mycket synergi och synkronitet i allt jag gör. Alla mina kreativa sysselsättningar matar varandra. Jag kan skriva en artikel i mitt huvud när jag vandrar, får en idé till ett nytt halsband medan jag tenderar mina hundratals liljor, eller mentalt sortera färgalternativ för en målning medan jag gör pappersarbete för Cat Writers Association.

Var kommer din inspiration ifrån?

Mina katter och alla katter som jag någonsin har känt. Jag växte upp med en stor familj av katter (44 på en punkt) och enskilda katter från det förflutna inspirerar mig fortfarande.

Har du ett favoritmedium, eller tycker du om att skriva, måla och smycken göra lika?

Jag älskar att göra alla dessa saker, och jag har vanligtvis flera projekt i varje medium som pågår när som helst.

Berätta om dina egna katter.

Jag adopterar alltid från skyddsrum och alltid i par eller trios. Jag har haft tur – jag har de bästa kattungarna i världen! Senior Felines-in-Residence är elva år gamla Ada Augusta Abigail Tabitha (“Tabigail”); Sir Sterling Silver Longfellow (“Silver”); och stilig Harry, trollkarl från Bobcat Mountain (“Wiz”). De förenas av tio år gamla Calico-systrar Angel och Chrysanthemum, båda polydaktyl på alla fyra tassar. En trio av sju år gamla tabbysystrar, Pemigewasset (“Pemi”), moster Jesse Guernsey (“Jessie”) och Winnepesaukee (“Winnie”) och ett sex år gamla bror syster, gyllene tabby prins Syvert The Bold Och Torbie Hazel-Marie avrundar gruppen.

Jag har lärt mig så mycket av alla dessa katter, och de fortsätter att undervisa Mnullnull