Fira veterinärtekniker i din katt liv

När din katt går till veterinärsjukhuset är möjligheterna att hon kommer att spendera mycket mer tid med veterinärtekniker eller andra veterinärpersonal än med veterinären. Veterinärtekniker informeras i de senaste medicinska framstegen och skickliga på att arbeta tillsammans med veterinärer för att ge katter den bästa medicinska vård som möjligt. De är en integrerad del av din katts medicinska team.

National Association of Veterinary Technicians in America, Inc. (NAVTA) har utsett 9 oktober till 15 till National Veterinary Technician Week. ”Att fira National Veterinary Technician Week ger veterinärtekniker det kreditbetyg de förtjänar. Det erbjuder också en chans att instruera allmänheten om vad veterinärtekniker gör på vardagen, säger Sandy Sponaugle, NAVTA -kommunikationsdirektör.

Jag tror att termen “tekniker” är lite av en felaktig anmälan, eftersom det framkallar någon som arbetar på tekniska enheter eller gör användbart arbete i ett laboratorium. Det tar inte hänsyn till det mycket större elementet i vad veterinärtekniker gör, vilket är vård för deras lurviga patienter. Av den anledningen har jag alltid gynnat termen veterinärsjuksköterska, eftersom det mycket mer exakt visar vad dessa osungna hjältar från veterinären gör dag efter dag.

Förutom att de är skickliga yrkesverksamma är de likaså vårdande vårdgivare. Det är de som kommer att sitta med din katt efter kirurgisk behandling och se till att hon vaknar upp från anestesi säkert. Det är de som kommer att hålla din inlagda katt bekväm. Det är de som behandlar din katt som om hon också är medlem i deras familj.

Så den här veckan, hedra veterinärteknikerna som tar hand om din katt när hon måste gå till veterinärsjukhuset. Som tidigare veterinärmedicinsk anläggningschef som på samma sätt arbetade som tekniker kan jag säga er att brownies såväl som andra godis alltid uppskattas som ett tecken på din tacksamhet …

Har du en historia om exakt hur en veterinärtekniker hjälpte din katt? Vänligen dela det i en kommentar.

Foto: Istockphoto

Inslagskung

Du kanske också gillar:
Fira veterinärtekniken i din katt liv

Veterinärtekniker: de osungna hjältarna från veterinären

Ellen Carozza, LVT: brinner för att vara veterinärtekniker, nyfödda kattungar samt högkvalitativ hälsa och hälsovård för alla katter

«Feline telefonsamtal för giveaway vinnare
Bissell Ideal Sweep Turbo: The Spilled Litter Terminator »

8 kommentarer om att fira veterinärtekniker i din katt liv

Caren Gittleman säger:

10 oktober 2011 kl. 11:00

JIPPIE! Vilken dynamit publicerar såväl som det är utmärkt att se de som gör så mycket erkännas!
Vi älskar våra veterinärtekniker!
Tack och lov är Cody den enda som någonsin var tvungen att tillbringa natten, men en av veterinärteknikerna berättade för mig när han var där att de kallade honom ”Cuddle Bug”. De uppgav att han bara ville bli kramad såväl som de glatt hänvisade till honom!
Vi är välsignade att vår veterinär har ett så fantastiskt team!

Svar

Ingrid säger:

10 oktober 2011 kl 14:21

Det är så fantastiskt att teknikerna på din medicinska anläggning övergav Codys krambehov medan han var där, Caren.

Svar

Marilyn säger:

10 oktober 2011 kl. 10:24

Jag använder för att gilla termen veterinärsjuksköterska mycket bättre än tekniker såväl som medan jag håller med om att “tekniker” inte är korrekt är jag inte säker på att sjuksköterskan är bättre. Mänskliga sjuksköterskor administrerar inte anestesi, tar röntgenbilder, kalcualte -mediciner eller driver ett labortory. Jag har känt mig som att veterinärutövare kan vara den allra bästa termen för vad vi veterinär verkligen gör!

Svar

Ingrid säger:

10 oktober 2011 kl 14:21

Marilyn, jag håller med om att sjuksköterskan inte exakt visar vad veterinärtekniker gör heller. Jag antar att du tror på en sjuksköterskespecialist i mänsklig medicin med ditt tips – det är troligtvis mycket bättre än sjuksköterska, även om det inte tar upp vården och utfärar en del av vad veterinärtekniker gör så bra .

Svar

Layla Morgan Wilde säger:

10 oktober 2011 kl. 9:51

Jag håller med, tekniker verkar som att begränsa termen. Vår veterinär, som komponerar vår vanliga blogg Q & A (och undervisar veterinärtekniker) har den mest fantastiska tekniken/assistenten som arbetar på sin mobilklinik. Att resa runt från plats till plats i mitten på hjul har sina egna utmaningar. När vår vilda fångades denna sommartid var det Lisa, veterinärtekniken som förvrängde upptäckt innovativa tjänster för att effektivt fånga vår vilda pojke.

Svar

Ingrid säger:

10 oktober 2011 kl 14:19

Jag kan bara föreställa mig att att vara en teknik för en resande veterinär ger sina speciella utmaningar. Det verkar som om Lisa förstår exakt hur man tror på hennes fötter!

Svar

Max quiltfelinet säger:

10 oktober 2011 kl. 07.26

Tack för att du låter oss förstå om detta. Vi förstod inte så bra som HH behöver stanna vid veterinärens medicinska anläggning ändå, snull