Krav ditt husdjur en biopsi?

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwitterTwitterTwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore2

När tillväxt, tumörer, klumpar eller stötar upptäcks på våra familjens husdjur är det vanligtvis för veterinärer att göra en biopsi för att ta reda på en viss diagnos. När det är möjligt kommer veterinärer vanligtvis att försöka såväl som att förvärva biopsin med en nål såväl som sprutor i det som förstås som en nålbiopsi. Denna procedur behöver normalt inte anestesi eller lugnande och görs genom att aspirera celler från tillväxten samt undersöka dem på ett mikroskop antingen direkt på veterinärkontoret eller skickas till ett extern laboratorium.

Nålaspiration gör det ofta möjligt för veterinärer att göra tentativa diagnoser av tumörer såsom godartade mjuka feta tumörer som förstås som lipom, mastcelltumörer, utöver maligna lymfom. Vid köp för att göra en avgörande diagnos krävs emellertid en excisionell biopsi antingen ultraljud eller vid kirurgisk behandling. Dessa typer av biopsier behövs vanligtvis för att arrangera tumören, förutom att ge gynnsam information vid vägledande behandling.