Ett porträtt av snoozer pug

“snoozer”, Carte de Visite, E. T. bowle, fotograf, Lima, Ohio, troligen 1880-talet.
Möt Snoozer Pug valpen, som tog en extremt attraktiv likhet på Elisa T. Bowdle’s Photography Studio, mest sannolikt i början av 1880-talet. Han är poserad på vad som verkar som en piedestal gjord av trä (en studio prop, antar jag), liksom hans namn verkar ha lagts till det ogynnsamma innan du skriver ut.

Reverse av snoozer porträtt.
Elisa T. Bowdle öppnade sin fotografistudio i Lima, Ohio, 1879. Här är meddelandet som uppstod i Lima Times Democrat samt ett annat regionalt papper den 20 november 1879. Bowles arbetstagare kallades “operatörer”, liksom detta Bilden togs av en namngiven CJ Young, som jag inte har kunnat spåra. Jag är daterar det här fotografiet till 1880-talet eftersom de större skåpstorlekarna verkar ha varit mycket mer framträdande av 1890-talet.

E. T. Bowle växte ganska välmående av 1880-talet. Han hade troligen byggnaden, “Bowdle’s Block”, annonseras på baksidan av fotografiet, liksom Lima-tidningarna rapporterades regelbundet på sina tjänster, liksom hans engagemang som grundade den stora Templar Lodge 1888. Han hjälpte också att upptäcka Lima YMCA som exakt samma år.

Detta är det enda spåret av Snoozer, som var tydligt värderad av sin ägare eller ägare. 1880-talet var de allra första åren av en trend för pugs som var ett antal årtionden långa. Pugs dyker upp runt om i landet, vilket är ganska fantastiskt när du tror att de verkligen introducerades till hela landet på Centennial Exposition Pet Dog Show 1876. Jag hoppas att han bodde länge såväl som förtjusande liv!

Dela detta:
Twitter
Facebook
Mer

Linkedin
Tumblr

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Posering för mitt porträtt är en sådan BoreMay 24, 2016in “Carte des Visite”
Fotografera priset Bull DogJune 9, 2015in “Reklamhandeln”
Noble Pugs of San Francisco Se populärkad professionell fotograf I.w. tabers studiojanuary 2, 2018in “djur-mänsklig interaktion”