Din katt DNA kan hjälpa forskare att bättre förstå kronisk njursjukdom

Detta är ett sponsrat gästpost av Carolina Gonzales, FoU -koordinator på BasePaws*

Kronisk njursjukdom (CKD) är en viktig katthälsoproblem som påverkar ungefär en av 30 katter. Det går vanligtvis odiagnostiserat tills sjukdomen når ett mer avancerat stadium. Uppsättningen av tecken och symtom på CKD orsakas av en progressiv degeneration av funktionell njurvävnad. Även om vi inte vet den exakta orsaken till CKD, kan sjukdomsprogressionen bromsas med korrekt vård och din katt kan leva ett lyckligt liv. De utmaningar som är förknippade med CKD -diagnos och snabb hantering klargör det brådskande behovet av att tillhandahålla tillgängliga och billiga testalternativ som skärmar för CKD hos katter och kan hjälpa till att tidiga diagnos av sjukdomen.

Forskning för att upptäcka sjukdomar tidigare

BasePaws, en ledande innovatör inom PET Biotechnology, är engagerad i att undersöka och upptäcka ny kunskap som hjälper veterinärpersonal att ge bättre vård för sina patienter. Vi utvecklar en unik kategori av screeningverktyg som kombinerar genomiska, mikrobiom- och hälsohistorikdata för att identifiera prekliniska indikatorer förknippade med hälsorelaterade resultat. Vårt mål är att hjälpa till att upptäcka sjukdomar tidigare när fler och bättre behandlingsalternativ finns tillgängliga.

Ett aktuellt BasePaws-forskningsprojekt är inriktat på att hitta CKD-specifika signaler i den orala mikrobiomet i katt och identifiera potentiella genetiska markörer associerade med CKD-predisposition. BasePaws bryter ny Feline Health Research Ground genom sina analyser av både värdgenetik och det orala mikrobiomet. Identifieringen av CKD-specifika genetiska markörer kommer att främja vår förståelse för hur gener bidrar till sjukdomen.

Hur du och din katt kan bidra till CKD -forskning

Om du är en kattförälder som vill bidra till denna viktiga ansträngning välkomnar vi dig att delta i BasePaws CKD -forskning som fyller i denna undersökning. Observera att du blir ombedd att tillhandahålla CAT: s medicinska register som bekräftar en CKD -diagnos som en del av din ansökan. Du kan få dem från din veterinär. Katter som diagnostiserats före fem års ålder är av särskilt intresse för oss.

Föräldrar till kvalificerade katter kommer att skickas ett oralt swab -kit och krävs för att samla ett DNA -prov från sin katt. De skickar sedan urvalet tillbaka till BasePaws -laboratoriet med förbetalda frakt. Alla kvalificerade deltagare som inte är nuvarande BasePaws -kunder kommer att få företagets signatur CAT DNA -rapport gratis som ett gratis tack för deras bidrag.

Du kan också granska och delta i andra medborgarvetenskapliga forskningsinitiativ i företaget här.

Om du har några frågor om detta eller andra forskningsprojekt i företaget kan du kontakta oss på science@basepaws.com.

*FTC -avslöjande: Detta är ett sponsrat inlägg, vilket innebär att jag kompenseras för att presentera detta innehåll. Den medvetna katten är en affiliate -partner till Basepaws. Detta innebär att om du bestämmer dig för att köpa via någon av våra länkar får vi en liten provision. Oavsett mottagen betalning kommer du bara att se produkter eller tjänster på den här webbplatsen som vi antingen har använt eller skulle använda oss själva.

Inslagskung

Du kanske också gillar:
Hur man tar hand om en katt med kronisk njursjukdom

Hur Assisi Loop hjälper Cabo med kronisk rinosinusit och njursjukdom

Sambandet mellan tandsjukdom och njursjukdom hos katter

«Hur Assisi Loop hjälper Archie med förlamning
Petlibro rostfritt stål fontän: exklusiv 20% rabatt »

1 Kommentar till din katt DNA kan hjälpa forskare att bättre förstå kronisk njursjukdom

Janine säger:

7 december 2021 kl. 07.16

Jag är alltid förvånad över medicinska framstegen. Det skulle definitivt vara bra att veta vad du kan förvänta sig och försöka förhindra en sjukdom om du kan.

Svar

Lämna ett svar Avbryt svar
Din e -postadress publiceras inte. behövliga fält är markerade *
Kommentar *
Namn *

E -post *

Genom att lämna en kommentar håller du med om insamlingen av dina data från denna webbplats enligt vår
Integritetspolicy.
*

Meddela mig om uppföljningskommentarer via e-post. Du kan också prenumerera utan att kommentera.

Δ