Skapa ett hantverk: Building Your Service Your Method

av Khris Berry
30 mars 2018
Mary började känna sig förknippad med problemet med serviceägande. Detta var inte den dröm hon hade avsett online så många år tidigare. Så var gick Mary fel?

Mary var en groomer i Mellanvästern. Hon slet bort i regionala skötselbutiker med åren och byggde en bra kompetensuppsättning och en bra kundkrets. Hon var en stor anställd; Sällan kallade in sjuka, var rättvis och samvetsgrann med sina kunder, liksom uppfyllde hennes arbetsgivares anvisningar utan misslyckande. Mary drömde dock om en dag då hon kanske äger sin egen skötselbutik. Mary sa vanligtvis: “När jag äger min egen butik” följde med en lång lista över hennes preferenser för förfaranden och detaljer.

Snabbt framåt många år såväl som Mary hanterades med den intressanta chansen att flytta till ett varmare klimat samt öppna hennes drömmar. Alla dessa år som planerade att planera sin bitbutik hänförde sig till frukt. Mary planerade sin nya butiks namn, skapade en logotyp och använde sina års erfarenhet för att dra en planlösning för utrustning. Hon uppmanade en hushålls god vän som hjälpte henne att inrätta lagligheterna i ett nytt företag. Det var berusande – hon öppnade hennes dörrar och preparerade hennes allra första kundens hund. Hennes drömmar hade gått i uppfyllelse.

Under de närmaste månaderna hanterade hon relativt bra. Visst, serviceägande gav svårigheter som hon inte hade förväntat sig, men hon navigerade i de tidiga hinderna och höll hakan upp. Förutom att saker slutade vara svåra – hennes allra första dåliga recension, som uppfylldes av hennes andra. Den tillfälliga orimliga klienten begärde återbetalning. Förutom att en legitimt missnöjd klient begärde en också.
Annonser

Hon anlitade några arbetare för att hålla jämna steg med tjänsten och fann att hennes anställdas kompass inte seglade lika direkt som hennes egen. Hon upplevde arbetarstöld, klientlistor försvann, arbetarna kom lika bra som gick, hennes enheter skadades av de odetekterbara enheterna som bryter gremlins som är kärnan av massor av butiksägare. En arbetare klippte ett hunds öra såväl som hon var tvungen att betala veterinärräkningen. En klient förlorade sin husdjurshund i bilparkeringsfråga samt publicerade katastrofen på regionala sociala nätverksplatser.

Mary började känna sig förknippad med problemet med serviceägande. Detta var inte den dröm hon hade avsett online så många år tidigare. Så var gick Mary fel? Eller gjorde hon? Var detta kostnaden för skyldigheten för serviceägande? Några av dessa fallgropar är oundvikliga när du äger en skötselverksamhet – du kommer att ha kunder, olyckor, potentiellt anställda samt oförutsedda problem. Att bygga din tjänst på din väg, eller som jag vill ringa det är att skapa ditt yrke är en metod för att planera för den mörkare sidan av serviceägande.

Bra staket gör stora grannar – och därför gör stora avtal bra service. När jag går över att bygga ditt företag blir massor av groomers extatiska om deras namn, skyltar, logotyper etc. Jag drömmer om en grooming -marknad där dessa exakt samma groomers blir extatiska om arbetarhandböcker, finaste metoderpolicyer, djurhanteringsriktlinjer samt Kundavtal, bara för att nämna några.

För att börja bygga din tjänst på din väg är det lika grundläggande som att välja vad som är avgörande för dig och rita några linjer i sanden. Genom att planera varje del av din tjänst i förväg, inklusive arbetarhandböcker, klientinteraktioner, nödförfaranden samt farhantering, kan du producera en ockupation av din egen design. Att följa din egen moraliska kompass samt ta reda på dina handlingar med avsikt (istället för att reagera när du hanteras med ett problem) kommer du att vara beredd att segla stormiga hav när de utvecklas med förtroende.

Är det till exempel avgörande att alla djur hanteras mänskligt under din vård såväl som kontroll? Komponera sedan en djurhanteringsriktlinje och stanna kvar med det. Inga undantag.

Fascinerad av lockelsen att växa ditt företag? Planera att börja med tankeväckande, inkluderande arbetarhandböcker samt kontrakt innan du får din första. Har du inte en men har redan anställda? Komponera en omedelbart och sätta den i handling.

Husdjur inkluderar såväl människor som dessa anslutningar spårar. Kundavtal såväl som definierade policyer för att interagera med klienter kommer att förkorta din upptäckande kurva när du tar hand om den offentliga sektorn. Tänk på när du uppgav “När jag har min egen skötsel salong” samt tillämpa dessa preferenser här, ofta.

Skador såväl som hälso- och hälso-bekymmer kan likas-även till de mest vaksamma såväl som riskfria groomers. Planera framåt för exakt hur du kan förhindra dem, hantera dem och säkra dig själv. Serviceansvar, arbetstagares ersättning, privata hälso- och hälsoförmåner, samt kanske till och med personligt ansvarsparaplyskydd är alla delar av tjänstennull