Mange in Dogs: Demodectic As Sarcoptic (Scabies)

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebook FacebookShare till TwitterTwitterTwitterShare till PinterestPinterestInterShare till Moreaddthismore31

Den mycket typiska utvecklingen av mange som ses hos hundar förstås som demodektisk mange såväl som sarkoptisk mange. Orsaken till dessa hudinfektioner är två olika typer av hudkvalster, Demodex och sarkoptiska.

Demodex är den överlägset mycket mer typiska typen som ses i vetenskaplig veterinärpraxis. Varje friskt husdjur såväl som däggdjur har en låg nivå av demodex som lever på huden. När immunsystemet komprometteras eller undertrycks kommer vissa genetiskt benägna djur att ha en överväxt av demodexkvalster på huden som vanligtvis kan resultera i håravfall, skorpa och skräp. Även om detta kan hända i djur i alla typer av ålder, förekommer överväxt av Demodex -kvalster mycket hos djur under en ålder. I många situationer ingår bara ett fåtal områden runt huvudet och benen, såväl som husdjuret kan läka på egen hand. I andra situationer fastställer en mycket mer generaliserad typ som kan resultera i stora spridningsområden och sekundär infektion. Det är avgörande att förstå att den demodektiska typen av man inte är smittsam för andra hundar eller människor. Det är emellertid den mycket mer seriösa generaliserade typen som vanligtvis måste behandlas systemiskt med mediciner som topiska mitaban-dopp som används till kroppen var 1-2 vecka.

För djur med demodektisk mange, måste ditt allra första ditt husdjur med ett bensoal peroxid -schampo som oxydex -schampo innan ett dopp (som Mitaban Dip) appliceras. Andra hundar behandlas med mycket mer aggressiva mediciner såsom oralt ivermectin (Heartgard Plus eller Iverheart Plus) tillhandahålls varje dag i veckor till månader fram till demodexen har tagits under kontroll. Diagnos såväl som åtgärder till behandling räknas normalt ut genom hudskrap som utförs på din veterinärskontor.

När det gäller den andra en hel del typisk typ av skabb, till skillnad från Demodex, är sarkoptisk mange (skabb) en smittsam såväl som smittsam typ av skaftmalta som vanligtvis har fått från andra hundar eller orena miljöer. Symtom på sarkoptisk mange kan inkludera intensiv klåda, skräp samt håravfall av många ofta tunt hårade områden i pälsen som öron, armbågar, rygghockar och buken. Medan diagnos på samma sätt görs av hudskrap, är dessa kvalster ofta svåra att hitta, så om veterinärer misstänker dessa kvalster som en orsak till intensiv klåda, kommer de vanligtvis att behandla ett husdjur för mange kvalster innan de gör en hel del andra mer kostsamma diagnostiska tester . Att behandla ett husdjur med skabb kan inkludera vanliga schampon såväl som limesvivlopp, utöver aktuella bekämpningsmedel som revolution. Alla hundar i ett påverkat hus kommer att kräva att de behandlas på grund av den smittsamma naturen hos sarkoptisk mange.

Har husdjurshälso- och hälsofrågor? För alla typer av medicinska problem föreslår vi alltid att du pratar med din veterinär. Men för frågor som inte är akut kan du komma i kontakt med Dr. DYM som direkt använder vår fråga för veterinären.

Såväl hud som