Breaking A Dog’s Ball -besatthet: Dag 21

Med tanke på att jag har gjort mycket av mitt arbete med Ace utanför, fattade jag ett beslut att försöka arbeta med honom inomhus. Vi gjorde i allmänhet några av samma övningar som vi har provat tidigare, jag vill bara att han ska veta att han förväntas följa samma policy oavsett var vi är.

Nästa steg är att arbeta med honom mycket mer intensivt i Pet Dog Park. Jag har inte gjort mycket av det här ännu. Det är pinsamt nog att blogga om att arbeta med min husdjur för att bota hans bollbesatthet. Nu måste jag jobba med honom medan människor tycker om oss. ha! Men det kommer att vara ett avgörande steg om jag vill att min husdjur ska lära sig att umgås vanligtvis med andra hundar.

När jag arbetar inomhus är en bra utmaning för Ace för honom att ligga medan jag placerar en boll direkt framför honom. Om han fixar på det, knäpper jag fingrarna och säger “Hej!” Sedan tittar han på mig istället och jag säger att han är bra. Han mår mycket bra med detta och accepterar till och med mat från min hand medan det finns en boll som är idealisk framför honom. Till och med för två veckor sedan var ingenting mycket mer avgörande än en boll. Han skulle inte äta eller dricka med en boll i sikte.

En annan sak som jag har observerat med ACE är att han blir fixerad på min hand på Agility Practice. I smidighet är det bra att använda din hand för att vägleda din husdjurshund. Men under de senaste månaderna har Ace börjat bli besatt av min hand medan vi är på kursen. Han munner det, skäller på mig och blir ganska galen (på samma sätt som han brukade agera om jag höll en boll). Han lämnar till och med små blåmärken på mina händer. Jag har inte gjort någonting för att rätta till detta ännu för att jag inte är helt säker på vad jag ska göra. Men jag trodde att jag skulle nämna det eftersom det verkar vara en annan av hans obsessiva beteenden. Har någon annan haft det här problemet?