Pund är för picky om vem som kan rädda en hund – vem lider?

Vid ett hund adoptionsevenemang förra månaden i West Fargo, n.d., en volontär från Bismarck, n.d., berättade Pound mig att hon försökte placera två hund-aggressiva, pitbull-hundar i fosterhem eller räddningsgrupper.

Dessa hundar behövde komma ut ur pundet snabbt eller så skulle de “avlivas”, sa hon. Hon beskrev båda hundarna som väldigt söta runt människor.

Volontären fortsatte med att säga att en kvinna hade varit intresserad av en av pitbullarna, men kvinnans metod för hushållning skulle vara att gnugga hundens näsa i alla “olyckor” och sedan “skicka hunden utanför.”

Pound -volontären sa att hon avvisade den här kvinnans erbjudande att ta en hund. Inga fler frågor.

Senare fick jag reda på genom 4 Luv hundräddning i Fargo att åtminstone en av dessa två hundar – “Molly” – dödades eftersom “ingen” skulle rädda henne. Jag är inte säker på vad som hände med den andra hunden.

Jag vet att gnugga en hunds näsa i sin egen kissa inte är den mest effektiva hushållningsmetoden. Men jag vet också att vissa vuxna – de flesta av dem som älskar hundägare – verkligen tror att det är så du husar. Och låt oss inse det, i ett något landsbygdssamhälle som Bismarck, är “Clicker Training” inte riktigt normen. Och det är ok.

Kanske skulle kvinnan som gick framåt för att ta en av pitbullarna inte ha gett en säker miljö för en hund av andra skäl. Eller kanske Molly var så hund aggressiv att få människor skulle ha kvalificerat sig för att ta henne.

Jag tvivlar på det.

Mer än troligt kunde denna potentiella räddare ha gett ett acceptabelt fosterhem för Molly eller till och med ett adoptivhem.

Istället är Molly nu död och ingen behöver oroa sig för henne.

Om detta speciella pund inte var så picky med vem som kan rädda en hund, skulle Molly fortfarande vara vid liv. Jag undrar hur många andra som gick framåt för att rädda en av dessa hundar, bara för att bli avvisade.

Om regionala djurskydd och räddningsgrupper gjorde ett bättre jobb med att få sina djur i hem, kunde en av dem ha tagit på sig en extra pundhund som Molly.

Det finns ett hem där ute för varje hund.

Vila i fred, tjej.