Hundsäkerhetsförslag såväl som vissa typiska hemrisker

Du kanske tror att du online i en säker, djurvänlig atmosfär samt redan tagit hand om tips om hundar, men varje hus är ett blivande minfält av faror för din hund. Det är typiskt såväl som praktiskt taget varje husdjursägare / husdjursförälder borde förstå de otvingade felen medan de tar hand om sitt husdjur.

Vi tillhandahåller få av försäkringsförslagen här förutom några typiska hemrisker. Vänligen gå med såväl som gör nödvändiga arrangemang. Här är några typiska hemfaror att se upp för:

Råttbett

Många förstår att råtta bete på samma sätt kan förgifta hundar, men många inser inte att äta en förgiftad råtta också kan vara dödlig. För att minska faran för oavsiktlig förgiftning, lägg beten på en plats som bara råttorna kan nå.

På taket är de alla riskfria platser som dina hundar borde inte kunna komma åt.

Förvara råtta betar på ett säkert sätt i den ursprungliga förpackningen i ytterligare en förseglad behållare, samt hålla detta i ett högt skåp utom räckhåll för djur och barn.

Vissa råtta betar är säkrare för djur än andra är dock försiktiga med någon typ av märke, om du tror att din hund har haft kontakt med råtta bete, telefonsamtal din veterinär omedelbart.

Snigelbete

De flesta snigelbeten inkluderar metaldehyd, som är extremt giftigt för hundar. För att minska faran för oavsiktlig förgiftning, lägg beten på en plats som dina djur inte kan komma åt.

I din trädgård, plats en barriär runt trädgårdsbäddar och trädgård passar över toppen. Förvara snigelbetet i den ursprungliga förpackningen i ytterligare en förseglad behållare samt håll detta i ett högt skåp utom räckhåll för djur och barn.

Om du tror att din hund har haft kontakt med Snail Bait, ring din veterinär omedelbart.

Myrdödare

De flesta av dessa inkluderar borsyra som är giftig om en hund äter stor mängd för sin kroppsstorlek. Många myrdödare har en underbar lukt och smak för att dra in myror.

Detta kan vara på samma sätt attraktivt för såväl hundar som katter, så lägg alltid myrdödaren på platser som ditt husdjur inte kan komma till. Förvara dessa insekticider i en lufttät behållare i ett högt skåp, utom räckhåll för djur och barn.

Om du tror att din hund har intagit Ant Killer, kontakta din veterinär omedelbart.

Vilstolar

Dessa kan vara en stor fara för husdjur, särskilt unga valpar och kattungar. De gillar att springa under och gömma sig i vilstolar. Kitties är särskilt troligt att klättra upp i stolen och krulla upp för en tupplur.

När någon sitter eller börjar gunga i stolen kan djur hamna fångas eller till och med dödligt skadade. Inspektera alltid var ditt husdjur är innan du lutar eller stänger fåtöljen på stolen.

Oljeförbränare

Oljan som används i oljebrännare är kaustisk men kan smaka underbart för vissa husdjur. Om det slickas eller sväljs kan olja orsaka brännskador i munnen eller matstrupen som kan hamna dödlig om den inte behandlas.

Om du tror att din hund har intagit olja från en oljebrännare, kontakta din veterinär omedelbart.

Soptunnor

Fack är fulla av faror, särskilt för nyfikna hundar. Om en fack lämnas öppen, eller snabbt kan slås över, kan djur dra ut skadligt eller giftigt skräp som matomslag, tandtråd och cigarettstumpar.

Endera metoden vissa kokta ben såväl som matspett som kan splittra samt orsaka dödliga skador på matsmältningskanalen. Håll fack täckta såväl som utom räckhåll.

Mänskliga mediciner

Medicin som är riskfri för dig är inte nödvändigtvis riskfri för din hund. Vissa mediciner som typiska huvudvärk -tabletter är extremt giftiga för djur.

Om ditt husdjur har ett hälso- och hälsoproblem, vänligen inte behandla dem själv med mänskliga mediciner eller salvor, alltid komma i kontakt med din veterinär.

Smutsiga klädkorgar

Hundar är ökända för att söka fascinerande dofter från otvättade kläder. Smutsiga strumpor är särskilt skadliga och kan orsaka en dödlig hinder i matsmältningssystemet som behöver akut kirurgi.

Om du förstår att ditt husdjur är en smutsig klädjägare, håll tvättkorgen utom räckhåll.

Tvättföremål

Valpar som att leka med klädpinnar och kommer vanligtvis att tugga på dem. Detta är potentiellt farligt eftersom pinnar kan lägga sig i munnen eller matstrupen.

De flesta hemrengöringsmedel är också skadliga om de intas. Vissa hundar dras in i ammoniak i golvstädare eller blekmedel, samt kan slicka ett nyligen rengjort golv.

Om ditt husdjur intar golvrensare eller blekmedel kan det orsaka dödliga brännskador i munnen eller matstrupen, så du borde komma i kontakt med din veterinär omedelbart.

Elektriska sladdar

Det föreslås för att hålla alla elektriska sladdar utom räckhåll för husdjur, särskilt valpar som vanligtvis tuggar, dra och dra på alla typer av sladdar de hittar. Om ditt husdjur tuggarFörutom personer kan ledningarna orsaka allvarliga skador.

Dessa inkluderar brännskador till munnen såväl som tungan, liksom i mycket större fall, kramper, andning av problem eller hjärtstopp.

För din familjs säkerhet, om du ser ditt husdjur tugga en elektrisk sladd eller upptäcka tuggmärken på någon typ av sladd, koppla ur och ersätta den omedelbart.

Kom ihåg att förebyggande är alltid mycket bättre än botemedel – en enorm del av att ta hand om din hund är att säkerställa att alla typer av säkerhetsrisker elimineras från hans miljö.