Featured Breed: Golden Retriever

The Golden Retriever

Hur kanske du inte gillar en Golden Retriever? Det här är min gamla hund, Brittni. Jag antar att du kanske säger att Ace är hennes ersättare. Han har mycket att online upp till. Jag växte upp med Golden Retrievers, så det kommer alltid att vara en av mina föredragna raser. Jag förstår inte om det finns en mycket mer lojal, kärleksfull husdjur än en gyllene. Det är troligt varför så många människor äger dem. Det är bara något med att ha en Golden Retriever alltid vid din sida.

Golden Retrievers är enkla att träna såväl som glada över att lära sig, varför de gör så fantastiska servicehundar. De används också för jakt och väntar tålmodigt i timmar i en båt innan de dyker i isvatten för att hämta en fågel. Gyllene uppföddes ursprungligen i England under 1800 -talet, enligt Encyclopedia of Pet Dog Raser av D. Caroline Coile. Dess ursprungliga funktion var för att hämta såväl som hjälp, som den fortfarande används för idag.

Golden Retriever finns i massor av rödaktiga nyanser, från blond till djup röd. Vissa har rakare rockar, medan andra är mycket mer vågiga. Rasen utvärderar från 55-75 pund.

Fördelar med att ha en Golden Retriever:

1. De är atletiska. En gyllene kommer att vilja identifiera sig på alla typer av yttre äventyr.

2. Dessa hundar är inte svåra att träna så bra som de vill lära sig. De klarar sig verkligen bra på lydnadsförsök och gör fantastiska jaktkamrater.

3. Golden Retrievers är såväl vänliga som skonsamma. I allmänhet gillar de varje person såväl som djur. De är normalt fantastiska runt barn såväl som andra husdjur.

4. De är underbara hundar. Vem kan föreslå med det?

5. De klarar sig bra i kyligare klimat. De gillar vatten, inklusive rullning, simning och leker i det. De liksom snö och blir inte kyliga lika lätt.

Nackdelar med att ha en Golden Retriever:

1. Deras obegränsade energi kommer att bli irriterande om de inte får tillräcklig träning. Detta är troligtvis det värsta problemet med rasen. Så många hushåll vill ha en Golden Retriever eftersom de är skonsamma, men ingen tar sig tid att gå hushållsdjuret.

2. De gör hemska vakthundar. Även om en gyllene maj skäller på en främling, är han mycket mer benägna att göra kompisar med alla, ge kyssar samt försöka initiera ett hämtningsspel.

3. Deras rockar kommer att behöva lite borstning, liksom rasen kastar under hela året. Var beredd att erbjuda med massor av husdjurshår. De överhettas också lätt, vilket är en del av anledningen till att de gillar vattnet så mycket.

4. På cirka 60 pund kan de vara en handfull, särskilt om de inte tränas. Lydnadsträning med denna ras är ett måste.

5. Ett antal hälso- och hälsoproblem är typiska med Golden Retrievers. Jag hör mycket mer såväl som mycket mer om hälso- och hälsoproblem med denna ras i ung ålder, mycket troligt på grund av dålig avel. Frågor inkluderar höftdysplasi, allergier, öroninfektioner, hemangiosarkom samt lymfom (båda utvecklas av cancer), enligt encyklopedi av husdjur. Jag har haft tre Goldens i mitt liv. En dog av levercancer. En dog vid 7 års ålder hade två anfall ett antal gånger om året hela livet, liksom en hade höftdysplasi vid 5 års ålder.

Jag kanske eller inte äger ytterligare en Golden Retriever under min livstid. Men i vilket fall som helst kommer jag alltid att ha ett mjukt område i mitt hjärta för varje gyllene jag ser. Jag gillar särskilt de äldre, med grå runt deras ögon och munstyck. De ser bara så smarta ut som förståelse. Det är inte en överraskning att så många människor gillar dem.