Ge två magskrubbar såväl som telefonsamtal mig på morgonen

addThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore1111

Jag har just återvänt från den 23: e årliga kliniska tillfredsställelsen av American Academy of Pain Administration där smärtläkare från hela landet träffas för att dela sin senaste forskningsstudie om exakt hur man kan eliminera smärta. Smärta är verkligen det mest typiska skälet till att människor ser sin läkare. Smärta kan vara en indikation på något annat hälso- och hälsotillstånd, som reumatoid artrit, eller smärta kan hända när det verkar som om allt annat är normalt, som smärtan som kan fortsätta efter “framgångsrik” ryggkirurgi. När du är en smärtläkare som jag tenderar du att se utmanande smärtproblem. Många slags smärta försvinner snabbt. Kanske vrider du din fotled eller drar några muskler i ryggen överdriver den i trädgården under helgen. Du tar det enkelt i ett par dagar så bra som du känner dig så bra som ny. För många människor förvärras dock smärta, såväl som en källa till kontinuerligt obehag, frustration och funktionshinder.

En av de mest frustrerande typerna av kronisk smärta för patienter såväl som deras läkare är fibromyalgi. Fibromyalgi är ett omfattande smärtstillstånd i samband med många andra problem, som trötthet, matsmältningsproblem samt deprimerad humör. Det finns inga piller att ta för att bli av med fibromyalgi såväl som de allra bästa behandlingarna inkluderade svårt arbete – som att träna samt upptäcka smärtadministrationsförmåga. Vårt centrum har en aktiv fibromyalgi -forskningsstudie såväl som behandlingsprogram som undersöker mycket bättre metoder för diagnos samt behandla detta normalt svåra tillstånd. Tidigare i år hade våra patienter ett extra smärtstillande boost när en ny medlem gick med i vårt behandlingsteam-min mjuka belagda vete terrier, Wheatie.

Vi undersökte om att ha vete i väntrummet gjorde en skillnad genom att jämföra smärta såväl som andra mått på nöd efter att personer med fibromyalgi tillbringade tid i det rutinmässiga väntrummet eller deras väntetid med Wheatie. Här är vad vi hittade:

Väntetiden var i genomsnitt cirka 15 minuter.

Betydande smärtminskning inträffade för 34 procent av människorna efter vete tid samt endast 4 procent av människorna efter det rutinmässiga väntrummet.

Trötthet var nästan 20 procent lägre efter Wheatie samt 10 procent sämre efter det rutinmässiga väntrummet.

Ångest och olycka sänktes var och en minst 40 procent efter vete och oförändrad efter att ha varit i det rutinmässiga väntrummet.

Denna erfarenhet lärde många av patienterna att vända sig till sin egen husdjur eller katt i huset när smärtnivåer eller andra symtom började blossa. Så receptet av “ge två magskrubbar eller öronskrapor” kan verkligen bli en del av en praktisk symptomreducerande strategi. Kom ihåg – Måladministrationsmetoder fungerar i allmänhet bästa när de integreras tillsammans. Så hundklappning plus stretching såväl som en hundpromenad kommer sannolikt att ha mycket bättre stressreducerande såväl som smärtlindrande effekter än hundklappning ensam.

Hälso- och hälsofördelar med husdjur