Birkenstock Betty

av Emily Rupe
18 april 2016

På specifika morgnar är solstrålarna, en kör av fåglar Serenade, liksom min ande full av gränslös optimism och goodwill mot mina jordiska invånare. Sedan finns det dessa morgnar. Dessa morgnar, som oftare än inte, hösten på lördagar. Morgnar där jag dyker upp redan tappade över en arbetsvecka samt bara be för att komma med den sista dagen så smidigt som möjligt. Förutom programmet i detta mindre än Zen State beslutar världen i all sin humoristiska härlighet att testa min verbala hållbarhet.

Birkenstock Betty är ett av dessa legendariska tester i karaktär såväl som medkänsla. Nu handlar jag om New Age, Holistic Healing, samt är en praktiserande buddhist. Även om jag inte alls är upplyst; Jag försöker online med tacksamhet och tålamod så mycket som möjligt. Så när Betty som var första promenerade in i butiken, var jag inte bedömande.

Utan att vänta på personliga gränser för att sänka eller bekanta sig att sätta in, utfärdade hon omedelbart tal om hennes andliga natur, holistiska krav, liksom hennes förmåga att tala till sina djur. En av dem är en Ritalin Bichon, som uppenbarligen med hennes höga schimpans som tal glömmer att berätta för sin mamma att städa henne. Till att börja med, medan vi som en butik kanske inte alla föreskriver exakt samma utsikter, antog vi att vi åtminstone skulle ha njutningen av en mild anda som förkroppsligade liknande såväl som tacksamhet som majoriteten av nya agers omfamnar. Det tog inte lång tid upp förrän det bestämda kravet på heligt vatten, salvia, liksom hela vägen för negativitetsfördelning slutade vara uppenbar.

Utan att misslyckas kommer denna självutnämnda salvia in med den mest negativa, hatiga aura om henne. Kanske psykologiskt rensade de många gånger vi tillgodoser hennes nyanser, har hon antingen harper på en av våra upplevda brister eller går in i en personlig tirade om de många orättvisor som hon har fallit också. Hennes styvbarn är en hemsk, otäck, häxa som hon ständigt måste “förmedla” lektioner till. Således, genom sin egen nåd såväl som gudomlig försyn, kan existera, liksom ännu undrar varför tonåringen vädjar till online med sin biologiska mor.

Som om hon inte har belastats tillräckligt av sin blandade familj, har hennes hälsa och välbefinnande samlat några problem såväl som ekonomi är inte alltid för hennes smak. Under åren har vi gett hennes vita apa, jag har inte hört ett positivt ord, tacksam välsignelse eller någon typ av kännedom om att det kanske bara finns andra i den här världen som upplever lika mycket om inte mer än sig själv.

På en av dessa morgnar, av programmet en lördag, hon återigen förstärkte den narsissistiska naturen hos hennes persona. Trettio minuter före “officiell” öppning (vi kommer dit tidigt för att ställa in och förbereda) hon rusar snabbt in med sitt fulla team av hundar; En vit apa, en oförändrad besatt Schnauzer, liksom en artritisk men kära Dachshund. På typiskt sätt har apan hållit munnen stängd om sin kappunderhåll såväl som en mattad röra.

Innan jag till och med kan problema med en trevlig, även om den ytliga hälsningen, Birkenstock Betty tappar bort exakt hur vi inte försöker raka hennes schimpans. Pengar är inte ett problem så bra som vi kommer att följa hennes önskningar på någon typ av kostnad. Jag försökte vara stor buddhist, jag tog några djupa andetag med ett spänt leende och upptäckte min lyckliga plats. En lycklig, lugn plats, programmet var långt borta från det svarta hålet med negativitet som stod framför mig. Då precis när jag, mentalt, hörde fåglarna sjunga och mata min koi, rycker hon mig tillbaka med ytterligare en “utredning.”

”Mina barn kommer inte att behöva vara här hela dagen, har jag rätt? För förra gången de var här långt så långt såväl, såväl som den här dagen har jag ett hårbesök och måste chauffer någon till flygplatsen. ” Nu beviljas jag åldrande, men jag är inte alls senil och kommer tydligt att tänka på förra gången vi njuter av att göra hennes skötseltjänster. Ja, laget stannade längre än planerat, men på grund av utmärkt del av apan som behövde riklig de-matting såväl som hennes oförmåga att återvända till försäkringar hävda dem.

Trots min livliga erinring om det föregående besöket log jag helt enkelt och försäkrade henne att de alla skulle vara beredda före lunchtid. Sedan som en ytterligare försäkran garanterade jag att telefonsamtal skulle hämta dem, för att säkerställa att hon kanske skulle gå omkring sin börda lastade, stressande dag, obehindrad.

Bra för vårt ord, liksom efter att en groomer tillbringade mer än vad som skulle behövas ansträngning att mattera en bichon, kallade vi en fantastisk timme samt en halv för tidigt till den garanterade tiden. Hälsningen i den andra änden av linjen var emellertid mindre än välkomnande eftersom vi var “tikknappade” till röstmeddelanden. Att inte lita på att vår skyldighet för någon typ av sen avgång undviks, smsade vi sedan Betty för att förlora någon typ av möjlighetnull