Hur man får flera hundar att lugna ner tidigare såväl som under en promenad

Om din hund går helt nötter av njutning före en promenad är du inte ensam.

Det är ett typiskt problem!

Och vad händer om du har två hundar? Förutom att de båda är upphetsade, i huvudsak får varandra mycket mer så mycket mer upparbetade?

Heck, vad händer om du har 3 hundar?

Genom att “upphetsat” antyder jag att hundarna tävlar i cirklar, hoppar på dig, gnäller, skäller, tjutar, brottar varandra, tar tag i kopplar, tippar på dig, vred dig Humpa varandra av spänning.

Phew!

Jag tror att denna omständighet är rolig så länge jag inte är den som går! Okej, det är fortfarande ganska roligt om jag går eftersom jag gillar hundar.

Men säkert skulle vissa människor vilja bryta dessa metoder eftersom det inte bara kan bli riktigt gammalt och frustrerande, men det är också skadligt om hundarna drar såväl som att nippa. Dessutom kanske grannar inte uppskattar skällningen, särskilt om du är i ett hus som jag är.

Hur får jag mina hundar att lugna innan en promenad?

Jag kommer att dela några av mina förslag som vanligt, men det skulle vara bäst om du kan utvärdera med dina egna idéer.

Först kommer jag att sammanfatta ett e -postmeddelande som jag fick diskutera en viss fråga för att få två hundar att lugna ner innan såväl som under en promenad.

I det här exemplet kommer hundarna ut på promenader varje dag, men när deras ägare börjar bli beredd att ta ut dem, börjar “förödelsen”, som hon förklarar det. ?

Några klipp från hennes e -post:

Det börjar med att hundarna följer mig på övervåningen. De står båda utanför mitt sovrum medan jag förändras. När jag kommer ut från mitt rum, kastar de båda nerför trappan och väntar vid ytterdörren. Sedan den roliga delen … sele !! Det tar mig stora 2 till 3 minuter för att “sadla upp” de två hundarna. Båda har sele såväl som om det är mörkt använder jag LED -krage som jag på samma sätt måste ta på mig. Detta är vanligtvis när gnällen såväl som klagar börjar. Phoebe kämpar mig. Inte eftersom hon inte vill ha sele på dock eftersom hon är lika upphetsad att gå ut. …

När jag har fått dem alla inställda såväl som beredda att gå … Havoc sparkar verkligen in då! Chip i detta skede är vanligtvis OK. Hon kan vara stolt över men hon hoppar inte eller skäller. Phoebe i detta skede kommer inte att sitta still. Hon skäller (högt!), Gnäller, rör sig och bara är vanligtvis ganska okontrollerbar. …

Om jag går till min destination tar det cirka 45 sekunder att gå från min ytterdörr till ingången till mitt bostadsområde. Phoebe gnäller och skäller såväl som att dra osv hela tiden. Det är först när vi kommer in i promenad som Phoebe kommer att lugna ner – vanligtvis efter 2 minuter.

Hon förklarar också exakt hur hundarna både skäller in i bilarna och lastbilen om de förstår att de kommer till en av sina typiska “roliga” destinationer, liksom hon nästan dövas av gnällen och skäller och tjutar.

Mina tips för att få hundar att lugna innan en promenad

Åh var ska jag ens börja?

Här är några av mina allmänna tips för personen ovan för någon annan i allmänhet, men jag har verkligen ingen enkel lösning.

1. Arbeta om möjligt med hundarna individuellt.

Vanligtvis är det en hund som verkligen är problemet, liksom att hon slutar få den andra/som riled upp också. Så när det är möjligt skulle jag säga att gå dem individuellt och förutsatt att den andra hunden gör okej när det är kvar. Sätt en hund i ett utrymme eller i en låda samt arbeta med den andra. Byt sedan.

Naturligtvis inser jag i den äkta världen att detta inte alltid är möjligt, så gör vad du kan.

2. Börja med riktigt små mål.

Det allra första målet kan vara löjligt grundläggande såväl som enkelt som att få dem att sitta och stanna tyst i 2 sekunder innan du ens plockar upp kopplarna. Det är framsteg.

Och om det är lika svårt, gör det ännu enklare. Som, få dem att sitta för en bit varm hund medan du står bredvid området där kopplingen hålls. Se vad jag menar? Om något är lika svårt kan du alltid göra det ännu enklare. Gå sedan därifrån.

Några andra små mål att arbeta med i slutändan skulle vara att få dem till:

[checklista]

Sitt tyst medan du håller kopplarna

Sitt tyst medan du tar på dig koppel/krage/sele

Sitt tyst innan du lägger handen på dörren/grinden

Sitt tyst när din hand är på dörren/grinden

Sitt tyst innan du går ut genom dörren

[/checklista]

I grund och botten om hundarna inte är lugna innan de går ut genom dörren, kommer de inte att vara lugna när de är utanför heller.

3. Desensibiliserar hundarna för att välja koppel.

Förutom att du förstärker lugna vanor före dina promenader, kanske du också Desensitize hundarna för att du väljer kopplingar.

För att göra detta skulle du bara plocka upp kopplingen slumpmässigt under dagen under tider när du inte är på väg att gå ut på en promenad. Du skulle bara plocka upp kopplarna, hålla dem i några sekunder medan du helt ignorerar hundarna och sedan sätter ner kopplarna igen.

Och vissa hundar kan ha andra “triggers” andra än kopplingen. Till exempel utlöste hundarna i e -postexemplet ovan av deras ägare som ändrade kläder. Hon kan försöka ta på sig sina “promenadkläder” eller “promenadskor” slumpmässigt under dagen medan hon helt ignorerar hundarna.

Jag känner att jag kanske fortsätter såväl som med bitförslag som:

[checklista]

Använd extremt värderade godis (riktig kyckling, skinka, etc.)

stoppar och vägrar att flytta om hundarna blir galen

tar ett djupt andetag och blir inte upprörd och

Använda den allra bästa träningskragen för omständigheterna (prong krage? Milda ledare? Du väljer)

[/checklista]

Jag vet att jag gör allt detta brus enkelt. Det är inte. Det är stressande såväl som frustrerande, liksom vi måste välja och välja och göra vad vi kan.

Och nu vill jag höra dina idéer!

Vilka andra koncept har resten av er?

Relaterade inlägg:

Hur man får en hyperhund för att koppla av

Ska jag instruera min hund att häl?

Hur man hindrar en hund från att gråta för uppmärksamhet

Registrera dig för det muttens nyhetsbrev om e -post här. Du får ett e -postmeddelande ungefär två gånger i månaden med träningstips, berättelser etc.