4 saker vi kan upptäcka från en Wiener Pet Dog – K.J. Hales

Bildkredit: www.elliethewienerdog.com

Av K.J. Hales

Barn såväl som hundar har mycket gemensamt, särskilt när det gäller att vara bra. Fråga bara min bit Dachshund, Ellie.

En dag efter att ha kört uppgifter kom jag hus och förstod att något var fel när jag gick in i dörren. Det var lukten. Då observerade jag att det inte fanns någon vingande svans för att hälsa mig. Hemmet var tyst såväl som mycket, extremt stinkigt. Jag följde näsan in i köket såväl som min mun tappade upp. Jag gispade på både synen såväl som stanken för det som låg framför mig. Hela innehållet i vår skräpkompaktor strödes överallt. Strimlor, köttomslag, potatischipväskor, burkar, ruttna skapar såväl som flugor, fantastiska flugor. Mitt sinne rullades. Exakt hur i all värld kan en Wienerdog ha gjort all denna skada? Min stelna ökade när jag knäppte ett snabbt foto för bevis på det brott och började försöka hitta den skyldiga parten.

Jag ringde såväl som kallas nej det fanns inget svar. Jag sökte hem såväl som Lawn upptäckte dock ingenting. Rage förändrades för att oroa sig. Minuter gick såväl som oro förlitade sig på panik. Var kan hon vara? Är hon okej? Då fångade något mitt öga i det avlägsna hörnet av trädgården. Där, gömde sig bakom ett träd, var en extremt skyldig Ellie, skakande och försökte göra sig själv så lite som möjligt. Hennes ledsna bruna ögon toppade mig upp på mig under hennes oroliga bryn. Mitt hjärta smälte såväl som lättnad översvämmade över oss båda. Jag skopade upp henne i mina armar såväl som hon kvävde mig med kyssar som sade såväl som igen, “Mamma, jag är så ledsen.”

Vilka var de lektioner vi var och en upptäckte den dagen?

Förlåtelse. Oavsett exakt hur dåligt misstaget är det alltid fixerbart och förlåtbart. Jag har förlåtit Ellie för att ha gjort en sådan röra.

Ursäktens kraft. Vi måste alltid försöka vara bra men när vi gör ett fel är det bästa att följa Ellies exempel samt att vi är ledsna.

Gör fantastiska val. Våra val, både bra såväl som dåliga, påverkar inte bara oss själva, men alla som gillar oss. Ellies dåliga alternativ upprör mig. Mitt alternativ att förlåta henne gjorde oss båda extremt lyckliga.

Respekt och förståelse. Varje person (och hund) har olika aktiveringspunkter som frestar eller upprör dem. Hjälp andra att vara bra och må bra när du kan. Att lukta alla saker i papperskorgen lockade Ellie för att göra ett dåligt val. Jag försöker nu att inte fresta henne genom att lämna riktigt bra/dåliga luktande saker i papperskorgen under någon typ av tid.

Bildkredit: www.elliethewienerdog.com

Ellie står inför alternativ dagligen som kan vara bra eller dåliga. De kanske inte alltid är bra. Vi har alternativ på exakt hur vi reagerar och erbjuder med dessa val. Vi hjälper dem att göra fantastiska alternativ i framtiden. I slutet av varje dag är det viktigaste är att alla våra alternativ är gjorda med liksom respekt.

En annan lektion jag lärde mig: lämna en anteckning på dörren för att påminna mig själv om att låsa papperskorgen innan jag lämnar huset.

K.J. Hales är författaren till The Children’s Book Series, Life’s Bit Lessons av Ellie the Wienerdog. Den allra första boken i serien “Det är svårt att vara bra”, erbjuds nu på internet på www.elliethewienerdog.com.