Att anta en renrasig eller nästan renrasig katt

Som många av er vet är jag delvis till sköldpaddor. Människor tycker ofta att torties är en ras, men de är det inte. Namnet hänvisar helt enkelt till deras vackra färg, vilket är resultatet av en interaktion mellan genetiska och utvecklingsfaktorer. Det får inte överraska att jag drogs till torties när jag var redo att adoptera igen efter att ha förlorat Buckley och sedan Amber.

På ungefär samma sätt dras vissa människor till en viss kattras, och ofta styr denna uppfattning dem bort från adoption. Vad de inte inser är att det finns massor av katter och kattungar i skyddsrum som antingen är den typ av ras de letar efter eller en nära mix.

Möt några av dessa antagbara “renrasiga” katter nedan. Historierna levererades av Adopt-A-Pet. På Adopt-A-Pets webbplats kan du söka efter din nästa katt familjemedlem efter ras, kön, färg, kapplängd, ålder och mer. Vacker nåd på bilden ovan är tillgänglig för adoption från Charm City Animal Rescue i Baltimore, MD.

British Shorthair – Buck

Brittiska korthår, som ursprungligen kallas brittiska blues eftersom de bara kom i blått, stiger i popularitet varje år. Denna ras har en hög intelligens och en mycket lättsam karaktär. På grund av deras stjärnpersonligheter är de en favorit i den skådespelande världen med tanke på att de är så enkla att träna. Om du vill ha en kattunge som tittar på allt du gör och purrs medan du gör det, kan en brittisk korthår vara den perfekta katten för dig och din familj.

Buck älskar en sak mycket mer än någonting annat: tupplur. Denna katt älskar att snooze hela dagen och natten, även om du aldrig kommer att fånga honom som saknar en måltid. Väger in på 12 pund, är den här kattungen avslappnad och vänlig. Han kommer alltid att överge sin tupplur för att komma över för ett bra husdjur eller två om du inbjuder honom att göra det. Mörkblå ögon och en husdjursvänlig personlighet kompletterar denna bästa katt.

Hitta en brittisk korthårkatt/kattunge nära dig nu på adopt-a-pet.com.

Ragamuffin – Kimmie

Ragamuffin -katter är en mycket ny ras – de har bara funnits i 15 år. Denna ras är tung, muskulös och vanligtvis mycket stor. De kommer i ett vackert arrangemang av färger, och vissa visar till och med heterchromia, vilket indikerar att katten har två olika färgade ögon. Ragamuffins är vanligtvis mycket gosiga, mjuka och fogliga. De har dock inte nödvändigtvis glädje av träning, men de kommer att stå upp för att hälsa dig vid dörren när du kommer hem.

Om du försöker hitta en vänlig, hängiven kattunge, här är en du kanske vill adoptera idag. Kimmie är en söt, avslappnad Ragamuffin kattunge. Hon älskar att sitta runt och purrs när du går förbi henne. Hennes päls kommer in tjockt och det är troligt att hon kommer att vara mediumhårig, och hennes älsklingsstövlar på alla fötter är helt oemotståndliga. Hennes utgående och vänliga personlighet kommer att få dig att komma tillbaka gång på gång för mycket mer kärlek och kyssar. Kimmie är bra med alla djur.

Hitta en Ragamuffin-katt /kattunge nära dig nu på adopt-a-pet.com.

Manx – Ralphie

Manx -katter är mest kända för bristen på en svans, men inte alla Manx -katter är baklösa. Manx anses vara en vänlig, utgående ras som blir mycket knuten till en enda ägare eller familj. De sägs vara en lekfull, intelligent ras och kan lära sig att hämta. Denna ras kan också lära sig verbala kommandon och kan till och med lära sig att skaka.

Möt stilig, vänlig Ralphie! Ralphie är en marmorerad tabby manx med ett stort hjärta och en kvist trill för en meow. Ett av hans favorit tidsfördriv är att kela med dig på hans fleecefilt. Tur för multi-cat-ägaren, Ralphie diskriminerar inte kattungar med fulla svansar och skulle gärna ha en lurvig katt-eller hund-följeslagare.

Hitta en manxkatt/kattunge nära dig nu på adopt-a-pet.com.

Egyptiska Mau – Clive

Egyptiska Maus är en ganska sällsynt ras, men är ett exceptionellt val för nästan alla hem. Även om många kattvårdare och veterinärer inte rekommenderar att du tillåter dina katter utanför, älskar egyptiska maus utomhus. De älskar att jaga upp och ner på lokala gator för att kontrollera den lokala råtta och muspopulationen. Maus är en kärleksfull ras, och de binds nära med en enda ägare. De är inte ett stort fan av främlingar eller andra katter, men kan lära sig att komma överens med båda introducerade i en tidig ålder.

Möt Clive. Clive växte upp på en övergiven parkeringsplats med två andra syskon. Även om han inte är ren Mau, har han fantastiska markeringar över hela kroppen som indikerar att han har en MAU -bakgrund. Han fungerar som en Mau också; Han gnuggar regelbundet upp mot sin foster för uppmärksamhet när ingen annan ser. Han kan vara blyg och rädd, men med socialisering och tid kommer Clive att göra en bra katt för varje enskild person hem!

Hitta en egyptisk maus katt/kattunge nära dig nu på adopt-a-pet.com.

Maine Coon – Chris

Maine Coon -rasen är en av de första raserna av CAT väl etablerade i Nordamerika; De deltog till och med i den allra första kattshowen 1895. En lång,null