Leo’s Battle of the Bath

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwitterTwitterTwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore2

Leo hatar bad. Jag skojar inte. Leo, den (antagna) vattenhunden, hatar bad, pooler och havet. Men han älskar att stå i den kraftiga regn av Florida regn. Jag antar att det hjälper honom att tänka på var han vill kissa nästa. Hur som helst är det inte så svårt att få Leo i badkaret. Att hålla honom i badet är det verkliga problemet, vilket gör det till ett tvåpersons jobb-särskilt när han blir starkare och tyngre. Den konstigaste delen är att han kommer att kämpa för att komma in i duschen när en av oss är i den. Skulle han försöka hoppa ut om jag släpper in honom? Jag är inte säker, men jag är inte redo att hitta den.

Vi försöker att inte ge Leo Baths för typiskt för att jag har läst att för massor av bad remsor med lager av naturliga oljor och röra med hudens pH -balans. Han blir inte heller smutsig för ofta. Vanligtvis, om han får lite smuts på honom eller något annat, kommer jag att upptäcka med en baby -torkning.

När det gäller ett faktiskt bad, består Leo -striden av nästan framgångsrika försök att komma undan och kraftfulla kroppsskakningar, som båda hamnar med oss ​​och det omgivande området blöt. Jag är fortfarande inte säker på om jag måste få en poncho för badtid eller bara ha min baddräkt. När han sitter stilla kommer Leo sedan att stirra upp på oss med den mest förrådda blicken i ansiktet, mycket mer än om jag falska kastar bollen eller när han sitter på den kalla bordsskivan på veterinärens kontor!

Så snart badtiden är över och jag är klar med att torka honom, skiftar Leo till överdriv och gnuggar galet på mattan. Det är då jag vet att jag är förlåten och är tillbaka till att ha en glad valp på mina händer.

husdjursbeteenden