Ska jag korrigera min hund för att odla?

Kort svar, nr.

Growling är en metod för hundar att kommunicera, liksom jag skulle hellre ha en hund som knurrar än bett.

När en hund knurrar, säger han ofta “Jag gillar inte det här” eller “Jag är rädd.”

(Naturligtvis knurrar hundar också när de spelar och har kul också!)

Hundägare har en tendens att skälla ut hundar för icke-spelat samband.

Istället bör vi tro på vad vi kan göra på ett annat sätt för att förhindra hundens krav på att knurra i första hand.

Här är ett par exempel:

1. Äldre hundar som odlar på valpar.

Mitt laboratorium kommer ibland att knurra på energiska hundar som irriterar honom.

Han är bra på att ignorera yngre hundar, men om de fortsätter att nippa eller försöka brottas kommer han i slutändan att knurra. Det är inte mycket av en knurr, bara en liten läppkrullning och att visa tänderna. De får vanligtvis meddelandet. Om inte, kan han släppa ut en mer våldsam, oavsett ofarlig, snarl.

I dessa situationer är det i allmänhet finaste att inte skälla ut den äldre hunden. Det är den yngre hunden som bör riktas om och läras att inte vara en sådan skadedjur. Detta bör inträffa innan den äldre hunden känner kravet på att knurra.

2. Hundar som odlar för att visa obehag.

En gång kramade jag och talade sött till en klients hund med 100 pund. Hunden släppte en låg, skrämmande knurr.

Jag insåg direkt vad jag hade gjort och kände mig hemskt. Jag hade invaderat hundens personliga utrymme, liksom att säga tack vare godhet han hade artigheten att varna mig mot bett.

Jag backade.

Så många hundbett inträffar när människor ignorerar eller slutar arbeta för att erkänna en hunds signaler. En knurr är ungefär så ta bort som det blir, liksom vanligtvis betyder det att vi har missat tidigare tips. Som kanske hunden tittade bort, slickade läpparna, försökte backa upp etc.

3. Hundar som knarrar på grund av rädsla.

Jag måste erkänna att jag har en tendens att säga en hund “nej” när han knurrar på promenader. Kanske är han rädd för lång kille eller människor i hattar eller vad det än kan vara.

Men detta är inte det allra bästa tillvägagångssättet om hunden reagerar av rädsla. Visst, lugnt att uttrycka ditt ogillande är en sak, men en fast korrigering är inte rättvis. Jag skulle hellre lista ut hundens exakta triggers såväl som tröskel och sedan långsamt arbeta med att bygga sitt förtroende med beröm.

Jag är dock inte perfekt. Jag har sagt till min hund “Nej!” Många gånger för knurrande.

Och du då?

Finns det omständigheter där du känner att det är motiverat att korrigera en hund för att knurra?

Jag känner att jag kanske fortsätter såväl som med exempel, men jag skulle hellre höra dina idéer.

Låt mig förstå i kommentarerna och ha en fantastisk resten av veckan!