Träningstips: Kan alla hundar upptäcka att på ett tillförlitligt sätt komma när de kallas?

Förra veckan komponerade jag exakt hur man förstår när en hund kan lita på koppel. Baserat på kommentarerna verkar det som många av er gör det möjligt för dina hundar av koppel i vissa situationer.

En oro som kom upp var detta:

Kan varje hund upptäcka en pålitlig återkallelse? Eller kräver vissa hundar alltid att kopplas?

Jag förstår inte svaret på det.

Naturligtvis finns det många hundar som för närvarande aldrig är avkoppling, men det innebär att det inte finns något hopp för dem?

Med den bästa träningen kan någon typ av hund i slutändan göra några off-leash privilegier?

Jag delade exemplet på min tidigare Foster Canine Cosmo American Eskimo. Så mycket som han gillade mat kan jag aldrig få honom att hitta när han ringde när han var ute. Han var alltid i koppel, liksom när vi praktiserade återkallandet på ett 50-fots rep, den enda metoden för att få honom att hitta när den kallades var att “rulle” honom in.

Samtidigt var han nästan ideal inomhus. Vi tog två sessioner av lydnadskurser, liksom han tjänade sitt hundens stora bosatt test på det första försöket. Men kommer när det kallas stund av koppel såväl som utanför? ha! Kommer inte hända!

Några av er sammansatt av dina hundar som har blivit lös och exakt hur stressigt det var att få tillbaka dem. Andra angav att deras hundar har lika mycket byte för att vara betrodd av koppel.

Jag tenderar också att tro att byteenheten är lika bra stark hos vissa hundar för att kunna räkna med dem. Å andra sidan har vissa människor haft utmärkt framgång med omfattande utbildning med hjälp av en chockkrage och / eller extremt värderad mat.

Om du ger din hund en köttbulle varje gång han kommer när han heter, det kan bara göra det (för vissa hundar).

Justeringen från Canine Shock Collar kan på samma sätt vara tillräckligt för att stoppa några hundar från att jaga, som Ted Kerasote komponerade i boken “Pukkas löfte”.

Kerasote utnyttjade en chockkrage för att stoppa sitt labb från att jaga hjort.

Det fungerade.

Så, för dig fitnessinstruktörer tillgängliga förutom alla andra, vad tycker du?

Kan alla hundar i slutändan lita på koppel?

För mig kommer det alltid att vara målet. Huruvida jag kan uppnå det med varje hund som jag någonsin äger kan vara en mer historia.

Relaterade inlägg:

Stoppa en hund från att whining samt dra på promenader

Alla de mutterns hundträningstips

* Denna publicering är en del av bloggen Hop Training förslag tisdag värd av Dogthusiast.